De kinderen die ik opvang zijn tussen de 0 en 4 jaar oud. De kinderen zullen opgroeien in een groep waar ze 1 keer de jongste, 1 keer de middelste en 1 keer de oudste zijn ( waardoor zij veel van en aan elkaar leren).

In een huiselijke omgeving kan ik de kinderen rust, regelmaat en stabiliteit bieden die ze nodig hebben. Naast een hoop geborgenheid en liefde heb ik aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen. Ik doe dat o.a door middel van thema's zoals de seizoenen, feestdagen, tandarts enz. Goed contact met ouders over hun kind vind ik heel belangrijk soms omdat er iets leuks is gebeurd en soms omdat je samen nadenkt over hoe je iets aanpakt.

Zelfstandigheid stimuleren oefenen we ook door b.v. zelf je brood te smeren, zelf je jas en schoenen aan/uit te leren doen. 

We gaan veel naar buiten om te wandelen, langs de kinderboerderij, de waterspeeltuin, spelen in de polder en het park, rennen door de plassen en moddersoepjes maken. Ik heb speciale buiten-pakken voor de kinderen waardoor vies worden en ontdekken geen probleem is!

We komen ook bij de supermarkt, bibliotheek of binnenspeeltuin.

Ook gebruiken we de fiets, auto, bus of de kiddybus om op stap te gaan.

We spelen ook graag in de achtertuin met stepjes, fietsjes, een glijbaan en met mooi weer een badje waar we in kunnen afkoelen.

 

Ook binnen vermaken wij ons prima met vrij spelen, kliederen aan de kliedertafel,

gymen, spelletjes doen, lezen, zingen, knutselen enz.

We krijgen iedere twee maanden een nieuwe coole kids box waar leerzaam ontwikkelingsmateriaal in zit.

Een keukentje, autogarage en poppen ontbreken ook niet in het assortiment.

 

De kinderen hebben een eigen slaapkamer met een duoledikant waar ze heerlijk tot rust kunnen komen.

Voor de baby's is er ook een box aanwezig.